Työnohjaus

Miksi työnohjausta? Mitä se on?

Jatkuvat muutokset, toistuvat keskeytykset ja korkeat tavoitteet. Kuulostaako tutulta?

Työnohjaus on keskustelua, kuuntelua, oivaltamista ja yhteistä oppimista. Ennalta sovittu aika, jolloin pysähdytään tarkastelemaan omaa työtä. 

Työnohjauksen aloittamiseksi ei kuitenkaan tarvita korillista haasteita tai kriisiä, vaan tavoitteena voi olla myös ammatillinen kehitys tai työryhmän erilaisten toimijoiden yhteistyön kehittäminen.

Työnohjaus tukee yksilöä ja myös organisaatiota. Esihenkilöiden ja johtoryhmien työnohjaus antaa tukea esimerkiksi muutosjohtamiseen ja yhteistyön rakentamiseen ja ylläpitoon.

Työnohjaus toteutetaan prosessina, jossa tapaamiset ovat 3-5 viikon välein. Työnohjaussopimukset ovat yleensä kestoltaan 6-12kk, jonka aikana tarkastellaan yhdessä asetetun tavoitteen toteutumista.

Olen Heidi Piri, ratkaisukeskeinen työnohjaaja, neuropsykiatrisella osaamisella varustettu terveydenhuollon ammattilainen ja yrittäjä, jolta löytyy rohkeutta lähteä etsimään vastauksia ja motivaatiota.

Yksilötyönohjauksen hinta:

60 min / 80 €

Työnohjaus ryhmille:

90 min / 250€ (max. 5hlö)

Pyydä tarjous yli 5 henkilön ryhmätyönohjaukseen

Hintoihin lisätään alv 24 %

Asiakkaiden kommentteja

Koin, että saintyönohjauksesta apua itse asettamaani tavoitteeseen liittyen. Heidin esittämien kysymysten myötä jäin pohtimaan työni rajaamiseen liittyviä linjauksia, jotka tukisivat työn ja vapaa-ajan tasapainoa sekä omia arvojani. Mahdollisuus keskustella luottamuksellisesti omaan työhönliittyvistä asioista tai kipukohdista ulkopuolisen henkilön kanssa helpottaa jo itsessään työhön liittyvää henkistä taakkaa.

Ulkopuolinen ohjaus antaa myös perspektiiviä asioihin, joita katsoo itse niin läheltä, ettei "näe metsää puilta". Kaiken kaikkiaan olen kokenut tapaamiset Heidin kanssa miellyttävinä ja ilmapiirin turvallisena ja kannustavana. Tämän kokemuksen myötä voisin käyttää työnojauspalvelua myös jatkossa ja suositella sitä myös muille yksinyrittäjille.

Yksinyrittäjä, Sisustussuunnittelija
Uskon, että työnohjauksesta voisi olla todella paljon hyötyä yksinyrittäjälle. ADHD-yrittäjänä tuntuu myös mahtavalta, että Heidillä on osaamista nepsy-asioissa, jotka ovat samaan aikaan etu ja haaste yrittäjälle. Heidin ohjauksessa näitä varmasti pystyisi kääntämään enemmän vahvuudeksi ja selättämään haasteita. Se, että saa jonkun kanssa yhdessä pohtia oman työnsä sisältöä, onnistumisia ja haasteita, auttaa rakentamaan itseluottamusta ja sellaista pohjaa omalle työlle, joka tukee jaksamista, joka on yksinyrittäjälle erittäin tärkeää, sillä jos oma jaksaminen pettää, ei ole ketään, joka tekisi ne työt.

Itsekin työuupumuksen kokeneena ajattelen, että on ensiarvoisen tärkeää rakentaa työnsä lähtökohtaisesti omaa jaksamista tukevaksi, jotta työkyky pysyisi mahdollisimman hyvänä. Tässä työnohjaus on loistava apukeino.

Yksinyrittäjä Nainen, Puutarhuri
Kiitos. Jo se, että sain tulla kuulluksi, oli minulle merkittävää.

Ajatukset jotka usein pyörii vain omassa päässä, tuli sanoitetuksi ja tuit upeasti sekä jäsentelit niitä. Tapaamistamme jälkeen tiesin mitä seuraavaksi kuuluu tehdä ja sain niistä paljon hyötyä oman yrittäjänarjen selkeyttämiseen ja kuormituksen vähentämiseen. Jokaisen yksinyrittäjän kuuluisi saada työnohjausta. Niin tärkeää se on, että saa tukea ja kuuntelua ulkopuolelta, uusia näkökulmia ja selkeytystä.

Työnohjaajana olet ammattitaitoinen, lempeä, läsnäoleva ja oivalluttava. Pidän myös siitä että toit työnohjauksessa mukaan ripauksenjärjestelmällisyyttä, mitä kaipasinkin oman tilanteen selkeyttämiseen.Kiitos

Yksinyrittäjä, Hyvinvointiala, Työkokemus 10-20 vuotta
Työnohjaus vastasi hyvin sitä kuvaa mikä minulla oli ennakkoon ja ylitti odotukset, koska keskustelu oli niin vapaata ja ajatukset tuntui osuvan hyvin yksiin.

Ensimmäinen tapaaminen oli ehkä enemmän minun vuodattamista työoloista ja kotiläksyjen ansiosta sain potkun aloittaa keskustelun työpaikalla olosuhteiden parantamiseksi. Tämä tuottikin tulosta ja nyt vähemmällä työmäärällä tuntuu, että jaksan paremmin.

Toisella tapaamisella sain työkaluja työn parempaan hallintaan ajankäytöllisesti ja työmäärän hallintaan. Ehkä käyn ostamassa sen paperikalenterin ;) Kiitos Heidi hyvästä keskustelusta. Ihminen ihmiselle lähestymistapa ja radikaalitkin ajatusten herättelyt toimivat hyvin :)

IT-Ala, 36v Mies
Kiitos ammattitaitoisesta, läsnä olevasta kohtaamisesta kanssasi. Koen että yksinyrittäjänä on niin paljon lankoja mitä pitää käsissä, välillä kuormitus nousee todella suureksi.

Kanssasi sain selkeyttä konkreettisiin asioihin ja jo kahden tapaamisen jälkeen olen alkanut luoda muutoksia omassa työarjessa niin että voin luoda sinne enemmän tilaa ja palautumista.

Yksinyrittäjän ei tarvitse jäädä yksin, kiitos vielä tuhannesti kun toimit apunani.

34v Nainen, Hyvinvointiala, Yrittäjä
Kiitos Heidi :) oli hyvin luontevaa keskustella kanssasi. Ihanaa, kun toit näkökulmaa moneen eri asiaan ja sait välillä käännettyä omat synkät ajatukseni/epäilykseni positiiviseksi :) Ihanaa kesää ja kaikkea hyvää sinulle!

Yrittäjä, Rekrytointikonsultti, Nainen
Kiitos Heidi ihanasta puhelusta! Kysyit todella hyviä, tarkkoja kysymyksiä jotka sai minut itse oivaltamaan oman polun ja selkeät seuraavat askeleet. Sessiomme jälkeen mieli oli heti positiivisempi ja itsevarmuus kasvoi! Mukavaa kesää :)

Yksinyrittäjä, Nainen, Personal Trainer
Kiitos, työnohjauksesta ja ensimmäisestä kokemuksestani työnohjaukseen ja tsemppiä ohjaus tuokioihin! Mukavaa kesää :)

Yrittäjä
Kiitos! Rento, luottamuksellinen, kuunteleva tunnelma.

Työkokemus yli 20v, Soteala, Esihenkilö, Nainen

Mitä on työnohjaus?

Suomen työnohjaajat ry:n mukaan työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä.

Työnohjaaja on ulkopuolinen keskustelukumppani ja työnohjaus tapahtuu kahden kesken työnohjaajan ja ohjaukseen tulijan välillä, tai vaihtoehtoisesti ryhmässä. Työnohjaus ei ole vain yksittäinen käynti työpaikalla, vaan prosessi, joka koostuu useammasta tapaamiskerrasta.

Mitä työnohjauksessa tehdään?

Työnohjauksessa puhutaan työstä ja kaikki aiheet nousevat ohjattavilta. Työnohjaajan ei tarvitse tuntea ohjattavien ammattialaa, vaan hän katsoo keskustelua ulkopuolisen silmin esittäen samalla kartoittavia, etsiviä, ohjaavia ja pohtivia kysymyksiä.